Lëreni pirjen e duhanit me këto këshilla të dobishme!

Shumë njerëz mendojnë se ndalohet pirja e duhanit thjesht bëhet me vullnetin. Ndërsa kjo ndihmon patjetër, nuk ka nevojë të jetë aq e vështirë.Shumë teknika mund t’ju ndihmojnë në përpjekjen për të lënë duhanin.Merrni gjërat dita ditës. Vetëm punoni për shmangien e duhanit sot,dhe përgjithmonë do të kujdeseni për veten. Arritja e qëllimit tuaj një ditë në një kohë është më e lehtë për t’u marrë mentalisht dhe fizikisht. Ndërsa nevojat tuaja fizike për nikotin zvogëlohen, mund të vendosni qëllime afatgjata për të përputhur nivelin e angazhimit tuaj dhe rehatinë.Para se të filloni ta lini duhanin, jini të aftë të qëndroni të përkushtuar për të lënë pazar për të mirë. Shumica e njerëzve që e lënë këtë e bëjnë për shkak të mungesës së vullnetit. Mendoni për arsyet e ndalesës dhe mund të vazhdoni të qëndroni të përkushtuar.
Tregojini familjes suaj dhe të afërmit tuaj se planifikoni të lini duhanin. Nëse njerëzit që ju interesojnë dinë se jeni duke u përpjekur ta lini, ata gjithashtu do t’ju ndihmojnë t’ju mbajnë. Ju nuk do të dëshironi të bini nga pritjet dhe të zhgënjeni njerëzit e tjerë. Duke pasur të tjerë që presin diçka prej jush është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur veten në rrugën e duhur kur ju ndjeheni se po rrëshqitni.
Krijoni një listë të gjerë të arsyeve prapa vendimit tuaj për ta lënë. Ju duhet ta bëni këtë listë në paketën tuaj të cigareve: kur dëshironi një cigare, lexoni këtë listë në vend të kësaj.
Identifikoni gjërat që mund të bëni kur jeni duke “vdekur” për një cigare. Kur ju godet dëshira për të pirë një cigare, nuk do të jetë për të gjetur diçka tjetër për të bërë, kështu që qasja në këtë listë mund të ju japin opsionet shpejt. Përpiquni të përfshini aktivitete të tilla si duke shkuar për një shëtitje të shkurtër, duke ngrënë shkopinj karrota, duke marrë një dush të nxehtë ose duke bërë yoga.
Mundohuni të zhvilloni tre plane të ndryshme për të lënë duhanin. Përpiquni të ndalni grykën e ftohtë në përpjekjen tuaj të parë. Edhe pse qëndron vetëm një shans prej 5% për të arritur atë për herë të parë, ju mund të jeni një nga ata me fat! Në përpjekjen tuaj të dytë, duhet të ulni ngadalë sasinë që pini duhan. Nëse kjo nuk funksionon, atëherë bëni çfarëdo që mund të bëni. Konsultohuni me një profesionist shëndetësor në lidhje me mundësinë e marrjes së produkteve të ndalimit të pirjes së duhanit me recetë, dhe të bashkoheni me një grup mbështetës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *