8 mënyra për të marrë grim të përsosur në çdo lëkurë

Sipas një sondazhi të kohëve të fundit, gruaja mesatare në SHBA shpenzon rreth 8 dollarë për produktet kozmetike në ditë. Pra, është më mirë të përfitoni sa më shumë nga kjo! Gjithkush e di se një lloj i veçantë i lëkurës kërkon kujdesin e vet të veçantë, megjithatë ka disa gjëra që mund të bëjnë shumë ndryshime. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë lloj kozmetikë është më e mira për lëkurën tuaj, lexoni më tej.

Ne të gjithë duam që përbërja jonë të duket e përsosur, por nganjëherë problemet e lëkurës mund të hyjnë në rrugë. Fatmirësisht, industria moderne e bukurisë dhe artistët e kozmetikës janë gjithmonë të gatshëm të dalin me një zgjidhje për çdo vështirësi që mund të kemi.

Rregullat themelore për aplikimin e fondacionit janë njësoj të njëjta për të gjitha llojet e lëkurës:

›  Pastroni dhe hidratoni fytyrën tuaj.

›  Përdorni vetëm produktet e përshtatshme për llojin tuaj të lëkurës.

›  Zgjidhni ngjyrën e duhur të themelit.

›  Aplikoni primer dhe ngjyrosni pjesët e sakta të fytyrës tuaj para se të aplikoni themelet.

›  Aplikoni themelet dhe butësisht përzierje atë.

›  Shenjat e  fshehura, qarqet e errëta, dhe skuqje. Konto nëse keni nevojë për të.

›  Set përbërjen tuaj me një llak përfunduar ose një pluhur vendosjen tejdukshëm.

Ju lutem, mbani në mend se të gjithë janë të ndryshëm dhe gjendja e lëkurës mund të ndryshojë për shkak të shumë faktorëve. Këshilla të listuara më poshtë nuk janë universale dhe disa prej tyre mund të punojnë për ju, edhe nëse lloji juaj i lëkurës është i ndryshëm.

LEKURË TË YNDYRSHME

Lëkura me vaj është zakonisht e prirur për puçrra, por ende mund të jetë jashtëzakonisht e ndjeshme, pasi shumë njerëz përdorin produkte të kujdesit të lëkurës agresive. Pra, është e domosdoshme për të fshehur shkëlqimin e tepërt, për të mbuluar skuqjen dhe për ta bërë lëkurën të duket e qetë. Më poshtë janë disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë:

Pastroni së pari fytyren dhe aplikoni një krem të lehtë

Përdorni pajisjet e duhura.

Nëse keni lëkurë me vaj ose fytyre, përpiquni të përdorni sfungjer per bukuri në vend të furçave të zakonshme. Sfungjeret butësisht përziejn dhe aplikoni një shtresë e hollë te sherkut kështu teni  juaj i lëkurës duket më shumë edhe pa përbërjen duke kërkuar shumë e rëndë. Brushët mund të përkeqësojnë lëkurën e ndjeshme me papërsosmëritë dhe të bëjnë spote më të dukshme.Megjithatë, mund të jetë një ide e mirë për të përdorur një furçë të butë përzierës në disa zona fytyre nëse keni poret e mëdha. Merrni një sasi të vogël të fondacionit dhe butësisht përzierje atë në poret ku keni nevojë për të.

Mos e teproni me pudër

Disa njerëz kanë tendencë për të aplikuar pudër në themelet për të bërë fytyrën te duket pa shkelqim. Por duke bërë kështu jo vetëm që e bën grimin tuaj të dukshme, por poret tuaja fillojnë të prodhojnë më shumë vaj. Mundohuni të përdorni një pudër përcaktues të tejdukshëm për të vendosur themelin në vend dhe për të minimizuar shkëlqimin pa e bërë përbërjen tuaj shumë të rëndë.
Si lëkurë me vaj nuk ka nevojë për ndonjë shkëlqim shtesë, përpiquni të shmangni pudrat me shkëlqim. Megjithatë, nëse ndiheni sikur keni nevojë për njëfarë rrezatimi, aplikoni theksues të veçantë në fushat që dëshironi të theksoni.

Bëni grimin  tuaj të drejtë.

Nëse keni nevojë për të rregulluar grimin tuaj në lëvizje, mos e fshijni ose mos aplikoni shtresa shtesë të sherkut. Gjëja e parë që dëshironi të bëni është të përdorni indet e fytyrës për të hequr qafe çdo vaj shtesë në fytyrën tuaj. Nëse keni ndonjë skuqje në lëkurën tuaj, ju mund të merrni një pikë të vogël të sherkut dhe shtypni atë poshtë në lëkurë. Ju mund të përdorni një pudër   në disa zona të fytyrës tuaj të cilat janë më të prirura për të ndriçuar nëse keni nevojë

LËKURË TË THATË

Exfoliate dhe hidratoni.

Ndërsa shumica e njerëzve e dinë për rëndësinë e hidratimit, disa prej tyre harrojnë për lustrim. Është thelbësore që butësisht të hiqni të gjitha thekon e thatë të lëkurës me produkte të veçanta të skincave. Për të shmangur ndonjë acarim, është më mirë të mos bëni atë të drejtë para se të aplikoni kozmetikë. Një krem hidratues i pasur është një domosdoshmëri absolute për lëkurën e thatë. Ndërsa aplikoni, përqendrohuni në zonat më të thata si hunda dhe zona mes vetullave. Nëse keni nevojë për ndonjë hydration shtesë, përdorni një maskë fytyre para se të hidratoni. Është e rëndësishme të mos aplikoni shumë produkte në mënyrë që lëkura të mos ndjehet me yndyrë.

Përdorni produkte me krem  .

Produktet e kremrave janë zgjidhja më e mirë në qoftë se ju doni të shmangni flakiness. Pluhurat ose produktet krem-pluhur thithin lagështi dhe e bëjnë lëkurën e thatë të dukshme. Nëse ju ndjeheni sikur fondacioni juaj nuk ofron hydration të mjaftueshëm, ju mund të shtoni një pikë të krem hidratues tuaj të përditshme në të duke e përzier atë në dorën tuaj ose paleta paraprakisht. Është më mirë të përdorësh një sfungjer bukurie për të përzier produkte krem për një fund të butë dhe të përsosur.

Mos harroni për highlighter.

Highlighters japin lëkurën tuaj një sy vesë dhe e bëjnë lëkurën tuaj të duket më pak e thatë. Pra, zgjidhni një highlighter të lëngët, vendosni një rënie në majë të çdo mollëzat, vetullave, harkun e kupës dhe në hundën tuaj nëse doni ta bëni atë të duket pak më e hollë. Mbani në mend se një highlighter i mirë duhet të përmbajë shimmer pothuajse të padukshëm dhe dritë- duke reflektuar grimcat që nuk duhet të jenë të dukshme në fytyrë dhe duhet të duken si një shkëlqim i shëndetshëm dhe natyror.

Rifreskoni grimin tuaj.

Nëse keni lëkurë të thatë, është një ide e mirë që gjithmonë të keni një krem hidratues në dorë. Nëse ndjeheni sikur grimi juaj po flaket, atëherë është më mirë të hiqni atë, të aplikoni kremën dhe pastaj të aplikoni themelet përsëri. Nëse është e pamundur të bëni, përpiquni të përdorni një mjegull hidratues që do të rigjallërojë lëkurën tuaj dhe do ta bëjë atë të duket rrezatues. Nëse nuk e keni atë me ju, mund të provoni të aplikoni një sasi të vogël krem hidratues në zonat më të thata. Mbani në mend se duhet të jeni të kujdesshëm pasi mund të prishni përbërjen tuaj veçanërisht nëse keni aplikuar disa produkte kozmetike në fytyrën tuaj.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *