Si të mbushni një peshk

Përbërësit:

1 peshk i tërë, të pastruar dhe me luspa

Përgaditja

1. Marrim peshkun e thatë.

2. Kur peshqit presim ne fileta gjithmonë përdorni një thikë shumë të mprehtë, dhe fleksibile

3.Bëni një prerje pas krahëve për të ndarë ato nga fileto, pastaj preni pas kokës deri sa ju goditni kockat.

4.Bëni një çarje të vogël në fundin e bishtit, kundër kockave.

5.Rrotulloje peshqin ashtu që barku të ballafaqohet me ju.

6.Priteni përgjatë boshtit nga koka deri te bishti përgjatë gjatësisë së filetoa. Rrëshqitni thikën tuaj drejt eshtrave, vazhdoni të mbani thikën tuaj, ku mishi i takon eshtrat për të hapur fileton deri sa të ndjeni thikën tuaj të arritur në shpinë të ngritur në mes.

7.Në gjysmën e rrugës përgjatë peshkut, mbajeni thikën e sheshtë kundër shtyllës kurrizore dhe shtyjeni pikën në anën tjetër të fileto. Pritini të gjithë rrugën deri në bisht për të ndarë pjesën e bishtit.

8.Preni nëpër brinjë me gërshërë deri në prerje të parë.

9.Përdorni thikën tuaj për të ndarë fileton në bark.

10.Përsëriteni me fileta të tjerë.

11.Për të pastruar fileton, vendosni majën e një thikë të vogël nën kockat e brinjëve dhe preni drejt kockave, pastaj përmes tyre për të liruar brinjët.

12.Hiqni kockat duke përdorur piskatore të peshkut, pastaj shkurtoni skajet e filetave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *