7 gjërat më të “rrezikshme” në kuzhinën tuaj që ju nuk i dini

7. Kontejnerët e plastikë të ruajtjes së ushqimit

Për ta bërë plastikën fleksibile, disa prodhues prodhojnë kimikate të veçanta, të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore. Ne jemi goxha të sigurtë që ju nuk doni këto kimikate në ushqimin tuaj ose në trupin tuaj.

6. Lavamani në kuzhinë

Nëse grimcat e ushqimit nga enët tuaja qëndrojnë në lavaman për disa kohë, ata fillojnë të krijojnë një terren për bakteret si salmonella dhe shumë të tjerë. Lavamani kuzhinës mund të jetë një vend vërtet i ndyrë.

5. Thika

Thikat tuaja gjithmonë duhet të qëndrojnë të mprehta. Nëse nuk janë mjaft të mprehtë, ata mund të eskalojnë kur përpiqeni të preni diçka, duke dëmtuar duart ose pjesë të tjera të trupit.

4. Sfungjeri

Sfungjeri i kuzhinës ndotet shumë shpejt. Shpëlarja nuk parandalon shumëzimin e patogjenëve të dëmshëm. Për të vrarë bakteret, ju mund të vendosni nemikrovalë sfungjerin e lagësht ose  thithni atë në zbardhues te holluar për disa minuta. Ose thjesht vendoseni në pjatalarëse per nje kohe më të gjatë dhe më të nxehtë.

3 Peshqirët e dorës

Peshqirët janë një nga gjërat më të ndyra në kuzhinë tuaj. Ju i prekni ato gjatë gjithë kohës – madje edhe para se të lani duart tuaja, dhe pastaj përsëri gjatë gatimit. Kjo është një mënyrë për të marrë bakteret në ushqimin tuaj.

2. Spreit e ajrit

Kimikatet që gjenden në të gjitha llojet e avujve mund të shkaktojnë dëme në mushkëri ose madje edhe kancer. Kështu që ju do të ishte më mirë të pastroni ajrit tuaj ne kuzhinë duke hapur dritaret dhe të largoni  plehrat rregullisht.

1. Griresi i mishit

Griresit e mishit janë shumë të fuqishëm. Ju lutem, mbani gishtat nga mulli. Gjithmonë ka një mjet të veçantë për të shtyrë mishin në mulli, të cilin duhet ta përdorni për të mos dëmtuar duart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *