7 këshilla për të larguar qepallat e lëshuara të syve dhe të keni një pamje të mrekullueshme

Qepallat shigjetë janë një problem që është pak më serioz se sa mund të duket. Kjo jo vetëm që na bën të dukemi më të vjetër, por gjithashtu mund të çojë në sëmundje të syrit dhe në përkeqësimin e shikimit.

1. Çeskë të çaji kamomil
Pasi të bëni vetes një çaj kamomil, ftoheni dy çeskë dhe vendosni ato në sytë tuaj për 15-20 minuta. Nëse paraprakisht vendosni çeskat e çajit në frigorifer, do të keni një efekt shumë të këndshëm për ftohje.

2. Bardhë vezë
Aplikoni një sasi të vogël të bardhë veze mbi to, dhe prisni derisa të jetë e thatë. Pastaj larë atë me ujë të ftohtë.

3. Akull
Aplikoni kube akulli në qepallat dhe do të shihni një efekt në një kohë shumë të shkurtër.

4. Hani rrush
Rrushi përmban elemente që parandalojnë ose ngadalësojnë procesin e plakjes qelizore. Pra, mos i neglizhoni ata dhe shtoni ato në dietën tuaj të përditshme për ta bërë veten të dukeni më të rinj.

5. Kastravec
vendosni dy feta të kastravec të ftohta mbi sytë, qetësohuni për 15-20 minuta, hiqni feta dhe shijoni lëkurën tuaj të freskët dhe me ngjyra të ndezura

6. Flini mirë
Nëse nuk keni gjumë të mjaftueshëm, do të jeni të stresuar dhe sytë tuaj do të lodhen. Kjo do të rrisë sagging. Për ta shmangur atë duhet të shkoni në shtrat më herët dhe të fle sa shumë orë sa të duhet të ndiheni të freskët dhe të pushoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *