Vendoseni uthull në bimët tuaja dhe kjo do të ndodhë

Jo të gjithë e dinë për të gjitha përdorimet mahnitëse dhe përfitimet e uthullit.Pra këtu janë disa prona që e bëjnë uthullen të pazëvendësueshëm për çdo kopsht.

Si të përdorni uthull në kopsht

Ndalo shpenzimin e parave në kimikate të panatyrshme për të hequr qafe farën e keqe. Në vend të kësaj, provoni të derdhni uthull në farë. Acidi acetik në uthull do të ndalojë rritjen e farës e keqe dhe nuk do të dëmtojë tokën. Një përzierje e një uthulli me 1 pjesë ujë do të mbajë milingonat dhe brejtësit larg nga kopshti juaj. Ju gjithashtu mund të shtoni 2 lugë uthull dhe një lugë sheqer në ujë në një vazo me lule të freskëta. Bukëza juaj do të qëndrojë e freskët shumë më gjatë.

Jo vetëm që uthull mund të zëvendësojnë kimikate të shtrenjta në kopsht, por mund të përdoren në vend të pastrimit dhe dezinfektimit të produkteve për tualet.

Si të përdorni uthull në shtëpi

Kjo është një mënyrë e thjeshtë por efektive për të ndihmuar në pastrimin e banjës tuaj dhe më e sigurt. Për pastrimin e fëlliqur të jashtëm dhe dezinfektimin e tualetit me uthull, juve ju nevojitet:

  1. Një gotë prej 9% uthull
  2. Sode buke ose jod

Përdorimi me sode (efekt i zgjeruar):

Nxeni një gotë uthull në 40 ° C, dhe pastaj përzieni atë me sode (jod). Për 200 gramë uthull, do të nevojitet 1 lugë gjelle sodë. Nëse përdorni jod, proporcioni është 1: 1. Derdhni përzierjen që rezulton në rezervuarin e tualetit për disa orë. Është më mirë ta bëni këtë në mbrëmje në mënyrë që zgjidhja të mbetet në objektin që po pastroni gjatë tërë natës. Për të përmirësuar rezultatin, mund ta përsëritni procesin disa herë.

Përdorimi pa sode:

Boshni rezervuarin e ujit dhe mbylleni rubinetin. Fshini sipërfaqen e brendshme të rezervuarit me një leckë të thatë dhe vendosni një pëlhurë të lagur me uthull në zonën e njomur. Pas 2-6 orësh, ju mund të pastroni papastërtitë me një furqë (jo metal).

Çfarë bën uthulla

Shkrin gëlqeren
Pastron pjesët metalike nga ndryshku
Avullimi në vetvete, i uthulles heq aromat e pakëndshme
Shkrin gurët në veshka
Vret bakteret shigella (agjent shkaktar i dizenteriumit) dhe E.coli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *