7 Shpikjet më kreative të Dizajnit

Nga mijëra ide të realizuara dhe të paraqitura në faqe të ndryshme të lidhura me dizajnin, ka pak vlera me të vërtetë duke i kushtuar vëmendje. Një dizajn unik nuk është vetëm për një ide të madhe, por edhe për mënyrën se si e kuptoni idenë në jetën reale. Një tjetër gjë e rëndësishme për konceptet dhe shpikjet e reja është se ata janë bërë nga njerëzit për njerëzit. Kjo është arsyeja pse krijimi i çdo projektuesi duhet të përshtatet në mënyrë të përkryer në jetën tonë për t’u bërë një pjesë e pandashme e saj.

Shikoni listën tonë të shpikjeve më të shquara dhe mbresëlënëse të bëra nga projektues nga e gjithë bota.

                                              Luftë jastëku!

Bota jonë do të ishte një vend më i mirë dhe më i sigurt nëse njerëzit përdorën këto jastëkë për të luftuar njëri-tjetrin.

                                                  Fenerë ‘të lulëzuar’

Qytetarët e Jeruzalemit tani janë në gjendje të gëzojnë një instalim të pazakontë në qytetin e tyre – është një grup fenerash të mëdha prej 9 metrash të ndërtuara në formën e luleve që shpalosin gjethet e tyre artificiale kur një njeri ose një mjet i afrohet.

                               Funksioni ‘AddWash’ për makinën tuaj të larjes

Kjo shpikje e zgjuar është projektuar posaçërisht për ata që fillojnë një cikël larjesh dhe pastaj gjejnë ndonjë shtresë shtesë për t’u shtuar. Është jashtëzakonisht e dobishme dhe një tipar i thjeshtë për përdorim; makina ka një derë shtesë, e cila ju lejon të shtoni më shumë rroba pa ndalur ciklin e larjes.

 

                                          Një llambë në formë të reve(vetëtimës)

Falë Richard Clarkson-it të gjithë tani mund të kenë re të tyre në apartamentin e tyre. Dhe kjo nuk është e gjitha. Llamba mund të kthehet në një vetëtim, gjithashtu! Një dizajn i tillë me një sistem akustik të integruar ju lejon të shijoni praninë e një rrufeje në dhomën tuaj pa marrë rrezikun e lagështisë dhe të ftohtit.

 

                                                               CATable(Tavolina për mace)

Këto tabela bëhen veçanërisht për ata që vërtetë i duan macet. Secila nga katër kubet prej druri ka vrima të ndryshme që janë gdhendur. Kafshet tuaj patjetër do të gëzojnë të eksploruar ato. Ju mund të vendosni kubet kudo që ju pëlqen dhe përdorin ato si tavolina ose karrige.

                                                        Llambat e plasaritura

Duncan Meerding, një dizajner mobiljesh nga Tasmani, përdor shkrime të vjetra të plasaritura për të krijuar llampat e tij miqësore me natyrën. Llamba prodhon dritë të butë dhe mund të përdoret gjithashtu si një tavolinë e vogël ose diçka e rehatshme për t’u ulur.

                                                                   Një tavolinë lumi

Greg Klassen, një artist i mobiljeve dhe projektuesi, i frymëzuar nga bukuria natyrore e drurit, doli me idenë për të krijuar një tavolinë lumi. Shikoje ate; duket sikur një lumë është gdhendur në dru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *